Zoekmachine Optimalisatie

Word gevonden met SEO optimalisatie

Misschien heb je wel eens van de term SEO gehoord. SEO staat voor search engine optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie, en het staat voor een verzameling van technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina’s voor de vindbaarheid door zoekmachines. Zoekmachine optimalisatie is een ongelooflijk uitgebreid onderwerp en bestaat uit een heleboel aanpassingen van onderdelen op je website. Waaruit sommige kleine onderdelen zelfs het verschil kunnen uitmaken, en grote soms niet. Maar bij elkaar brengt het een positief effect. Zowel op de gebruikersvriendelijkheid van je site, als voor de prestaties in de organische zoekresultaten van een zoekmachine.

Snelheid een belangrijke rol!

Google heeft al jaren aangegeven dat ze de website snelheid meenemen in de rankings. Mobiele apparaten hebben een stijgende lijn en juist op deze apparaten is snelheid nóg belangrijker. Je kunt het echter ook omdraaien: Google vindt snelheid belangrijk, omdat bezoekers snelheid belangrijk vinden.

Wij streven naar snelle responsive websites in combinatie met SEO! Of het nou een nieuwe of een bestaande (WordPress) website betreft, wij helpen je graag hiermee.

Waar op gelet moet worden

Andere belangrijke SEO punten

Door slim aan de slag te gaan met SEO krijg je stapje voor stapje hogere rankings. Die hoge rankings zorgen maand na maand voor nieuwe bezoekers. We hebben daarom in het kort een aantal punten beschreven die erg belangrijk kunnen zijn voor je website. Het zorgt ervoor dat de bezoekers die ergens naar zoeken op de juiste website terecht komen.

Zoekwoorden

Zoekwoorden (ook wel keywords) zijn woorden waarop, mogelijke bezoekers, op zoeken. Voor het uitvoeren van een effectieve zoekwoordenanalyse hanteren we de volgende 5 fasen:

 1. Vinden
 2. Analyseren en selecteren
 3. Implementeren
 4. Optimaliseren
 5. Evalueren

SEO-teksten

 1. De bezoeker komt op jouw pagina met een reden. Zorg ervoor dat hij niet voor niets op jouw pagina is beland. Beloof dus niet iets wat je niet waar kan maken.
 2. Begin met een ‘killer’ inleiding. De eerste zin moet de aandacht van de zoeker grijpen.
 3. Gebruik koppen. Niemand houdt van lappen tekst. Zorg dat koppen vertellen wat je gaat vertellen.
 4. Gebruik bulletpoints (iedereen houdt van lijstjes)
 5. Schrijf geen hele korte webteksten.

Pagina beschrijving

In de pagina beschrijving (ook wel META-omschrijving) vertel je in het kort waar de pagina over gaat. De pagina beschrijving is zichtbaar in de zoekmachines, en is volledig naar eigen tekst aan te passen.

Zo kun je de pagina beschrijving optimaliseren voor Google, zodat deze hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Domeinnaam

 1. Vaak is de bedrijfsnaam het domeinnaam. Soms met 1 streepje ertussen of niets, maar meer dan 1 streepje is schadelijk!
 2. Leeftijd van een domein is handig om te weten. Een domein wat meer dan 12 jaar bestaat is zelfs goud waard, tenminste als er geen rare dingen mee is gedaan. Ook net aangemaakte domeinen krijgen een boost van Google.
 3. Een domein wat voor 10 jaar betaald is rankt iets beter dan een domein waarvoor 1 jaar betaalt is. Dit is een trust factor.
Geen idee wat je nodig hebt? Hier leggen we het uit!

Benodigdheden voor een werkende website

Om het allemaal zo makkelijk mogelijk te maken, bieden wij flexibiliteit aan. Dat wil zeggen dat we, tot een zekere hoogte, alles kunnen aanbieden voor een werkende website naar jouw wensen. Dus of het nou gaat om een website met 1 pagina of een compleet webwinkel met 200 producten die over de hele wereld verkocht worden, WvnDesign regelt het!

Wat WvnDesign regelt en adviseert:

 1. Domeinnaam (minimaal het eerste jaar gratis bij een webdesign pakket)
  Om je zich te onderscheiden tussen al die andere websites is een uniek en passend domeinnaam nodig.
 2. Webhosting
  Je website moet ergens op staan om 24/7 te draaien. Om wat specifieker te zijn; een webserver. Dit is een losse dienst en kan maandelijks óf jaarlijks betaald worden.
 3. Webdesign
  We focussen voornamelijk op het web design gedeelte. De functionaliteit van een website is erg belangrijk, maar het moet er ook goed uit zien! Het is een middel om online resultaat te halen.
 4. Content + SEO
  Een pagina moet voorzien zijn van content om goed te ranken in Google. En dan hebben we het niet over een paar woordjes, nee. We praten dan over een aantal alinea’s. Waar wel op gelet moet worden is dat WvnDesign geen content levert. Content zal dan geleverd moeten worden of we kunnen het regelen bij een extern bedrijf! Het invoeren van de teksten in de website is echter geen probleem!
 5. Afbeeldingen
  Hetzelfde geld voor afbeeldingen/foto’s. Die maken wij helaas niet maar gelukkig hoeft dat maar minimaal één afbeelding per pagina te zijn. Meer is natuurlijk beter maar in sommige situaties moet het wel in verhouding zijn met de content.
Offerte aanvragen